portfolio jurko van veenendaal

Jurko van Veenendaal studeerde af aan het Brabants Conservatorium, Afdeling Muziektheater en volgde als hoofdvak Zang bij Edward Hoepelman. Spellessen kreeg hij van Anna Uitdehaag en Minou Bosua.
Jurko volgde onder andere workshops bij Lenette van Dongen, Pia Douwes, Willem Nijholt en Paul de Leeuw.
Tevens haalde hij zijn eerste graad in de Meissner-acteermethode en volgde hij zang- dans- en spellessen bij de MusicAllFactory in Tilburg.
Momenteel volgt Jurko zanglessen in de Lichtenberg methode bij Ingrid Voermans in Den Haag.


In 2000 was Jurko backgroundvocalist tijdens de La Luna World Tour van Sarah Brightman. Nadat hij in 2002 meewerkte aan de perspresentatie van de musical Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer? begon hij zijn professionele musicalloopbaan in Duitsland, waar hij in Stuttgart de hoofdrol van Alfred speelde in de zeer succesvolle musical Tanz der Vampire onder regie van Roman Polanski. In België werkte hij voor de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen waar hij understudy was voor de rol van Charly Kringas in de musical Merrily, We Roll Along. Terug in Nederland speelde Jurko soldaat Augenti in de musical Passion waarin hij samenwerkte met Stanley Burleson, Vera Mann en Pia Douwes. Daarna was Jurko te zien in de rol van Petrus in de nationale tour van Jesus Christ Superstar en was hij understudy voor de rol van Freddy Trumper in de musical Chess. In Theater Carré in Amsterdam en in het Nieuwe Luxor in Rotterdam speelde Jurko de rol van Courfeyrac in Les Misérables. In de nationale tour van de show Rocky Over The Rainbow was Jurko in 2010 alternate voor de hoofdrol van John.


Voor de rol van Petrus ontving Jurko in 2006 een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Best Aanstormend Talent.


Om zijn passie voor reizen en zang te combineren voer Jurko als hoofdsolist mee op het cruiseschip AidaAura over de Oostzee langs Tallin, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm, Gdynia en Kopenhagen.


Naast zijn theaterloopbaan was Jurko bij verschillende opleidingen werkzaam als drama- en vocal coach. Ook heeft hij een eigen vocal-coachingpraktijk aan huis en geeft hij auditietrainingen.


Op dit moment werkt Jurko als freelance-zanger voor grote bedrijfsevenementen door het hele land. Daarnaast verzorgt hij huwelijksconcerten met zijn duo Destiny en treedt hij op met zijn groep The Dutch Tenors op grote (bedrijfs)evenementen.


Met pianist Bernd van den Bos (begeleider van o.a Simone Kleinsma en André van Duin) begon Jurko in 2012 het concept van Veenendaal & van den Bos waarmee hij privéconcerten voor het hogere segment verzorgt.


Ook is Jurko een veelgevraagd solist bij verschillende koren en orkesten.


Voor meer informatie en/of boekingen…..neem gerust contact op.                                                                                         Fotografie: Karen Scheffers en Edo Landwehr 


Webdesign by Fishtank Media
Copyright 2015, Jurko van Veenendaal